Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Kimitoöns socialchef säger upp sig–"Enda möjligheten för mig som människa"

Lilian Nordell har jobbat inom Kimitoöns kommun och tidigare inom Kimitos och Västanfjärds kommuner sedan år 2004. Foto: Privat Rättelse angående Maria Wallin (i fotnot längst ned) införd klockan 14, 24.1. Kimitoöns socialchef Lilian Nordell säger upp sig. -- Det här…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

0 kommentarer: “UPPDATERAD: Kimitoöns socialchef säger upp sig–"Enda möjligheten för mig som människa"

 1. johan sundqvist skrev

  Vart är vår kommun på väg, skulle jag ha en kristallkula skulle jag svara. För att svara kort hur vi inom Socialdemokraterna här inom Kimitoöns kommun tänker, vi är helt emot att privatisera omsorgen, vi skall vänta och se vad vårdreformen kommer med, om det alls blir någon reform som jag personligen önskar. Vi har ju Almahemmet som fodrar stora och dyra reparationer, uppskattat 4 miljoner euro, om det finns möjligheter för kommunen att köpa endera Atteno eller Esperis fastighet och fortsätta i Kommunens regi så skulle det säkert vara en förnuftigt lösning.
  Johan Sundqvist
  SDP:s fullmäktige gruppordförande

 2. Satu Zwerver skrev

  Jag är inte så bekymrad. Det här kan vara en ny början. Vet inte vad som har pågått, men i princip kan det vara bra att ha nya människor nu och då. Sote har tagit så länge och skapat mycket oro, kan tänka mej att situationen är mycket stressande. Önskar allt gott både till personerna som har sagt upp sig och kommunens sosialenhet.

 3. Tryggve Röblom skrev

  Hej
  Bravo Dea. Jag tycker det är skrämmande.
  Hoppas någon av våra förtroendevalda tar upp till diskussion om det nuvarande läget.

 4. Déa Kovanen skrev

  Det känns sorgligt att se vart vår kommun är på väg.Det som känns allra tyngst är att våra politiker helt har tappat respekten för våra äldre människor i vår egen hemkommun.Så som man resonerar idag är det endast euro och cent som räknas.Detta upplever jag och många andra som ett hån mot våra gamla människor som har byggt upp vårt land.Ni invalda politiker borde snart börja få upp ögonen för vad ni ”serveras” av högsta ledningen på tjänstemannanivå och också ta er en funderare över varför personer i chefspositioner säger upp sig.Som invalda politiker är det er skyldighet att reda ut sådana ”händelser”opartiskt.Har själv ingen inblick i varför ena efter andra sagt upp sig men AVI borde kunna reda ut det om ni som politiker verkligen vill ha reda på något.Men kanske ni anser att det känns bättre om man leder vår kommun i framtiden som ett företag och struntar helt i kvaliteten på vården som våra åldringar får.Hoppas ni kan sova lugnt på natten nu då ni snart har balans 2020 och allt snart blir bolagiserat.Ärligt sagt tycker jag att det som håller på att ske är det värsta som har drabbat våra åldringar sedan kriget.Som kommuninvånare och skattebetalare i Kimitoöns kommun har både jag o andra invånare rätt att kräva ordentlig vård och service.Nu är det dags att få upp ögonen innan det är försent,åtminstonde min kandidat i förra kommunalvalet som jag trodde mycket på,har helt gått med i detta spel,synd!

 5. Rabbe Bergström skrev

  Man frågar sig vart är vår kommun på väg. Som utomstående iakttagare verkar det nog som om ännu någon ledande tjänsteman borde sluta.
  Förvånande att kommunalstyrelsens ordf. inte är orolig över utvecklingen? Hoppas att kommunen inte är i ”fritt fall utför”

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter