Förflytta dig till innehållet

Kimitoöns kommunfullmäktige höll styrelsens linje i vårdfråga — Almahemmet rivs, Silverbacken kvar i kommunal regi

Auditorium med ledamöter långt från varandra. LÄngst ner syns ordförande, sekreterare etc, plus ett videoinspelningsteam.
Med säkerhetsavstånd. Kimitoöns kommunfullmäktige träffades i auditoriet i Villa Lande. Foto: Emilia Örnmark
Trots att möjligheten till distansmöte erbjöds för Kimitoöns fullmäktigeledamöter hade ändå samtliga valt att vara på plats i Villa Lande i Kimito där fullmäktigemötet gick av stapeln på måndag kväll. Hela auditoriet användes, så att ledamöterna kunde ta plats med rejält säkerhetsavstånd. Publik välkomnades inte,…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Kimitoöns kommunfullmäktige höll styrelsens linje i vårdfråga — Almahemmet rivs, Silverbacken kvar i kommunal regi

 1. johan sundqvist skrev

  Måste man igen rätta Helena Fabritius uttalande (inte första gången) i Yle Radio Åboland nu på förmiddagen. Vad vinner man på att ge ut fel information till allmänheten. Vi socialdemokrater, med understöd av Vf förlorade i vårt förslag att bygga ett kluster i samband med Hannahemmet, vi godkänner ett nederlag, det hör till demokratin. Till saken, när Helena säger i radion att hon är nöjd med besluten som gäller byggande av ett nytt Almahem i Kimito, kontakta lokala privata företag inom Kimitoöns kommun som kan bygga kluster i Kimito, (är nu inte förhandlingarna ganska nära med folkhälsan) visst vi har en folkhälsa avdelning på Kimitoön, men jag undrar om lokalavdeningen här på ön har så stora resuser att bygga ett nytt Almahem i Kimito.
  För att göra det här klart vad som beslutades igår påfullmäktige mötet, går inte in på alla beslut.Besluten som gjordes följer styrelelsen beredning.
  2.Fastigheten vid Vårdbackavägen 3 i Kimito rivs (bra så) Underhandlingar om att bygga ett VÅRDKLUSTER med effekiverat serviceboende samt seniorbostäder i samarbete med PRIVAT aktör fortsätter,ALLTSÅ,det sägs, med men en Privat aktör.
  3. Underhandlingar med privat aktör att bygga seniorbostäder i Dalsbruk fortsätter, möjligheten till effektiverat serviceboende i samarbetet med privat aktör.
  Slutsats, inte kan vi blanda ihop punkt 2 och 3.det det är två olika beslut som gjordes.
  Om vi börjar tolka olika beslut som fullmäktige gör i framtiden, då har vi nog kaos i framtiden.
  Johan Sundqvist
  Soc.Dem fullmäktige gruppordförande
  Kimitoöns kommun

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter