Förflytta dig till innehållet

Kimitoöns kennelklubb byggde hundpark

Hundparken uppskattas av både fyr- och tvåbenta. Foto: Jarmo Vehkakoski


Kimitoöns kennelklubb har länge planerat att bygga en hundpark i Dalsbruk men först i höst har idén förverkligats, med mycket talkojobb samt sponsorjobb och inköpt arbetskraft, på en tomt arrenderad av kommunen invid Brukshallen i Dalsbruk.
Hundparken behövs för att man någonstans ska kunna släppa lös hunden och för att hundarna ska ha möjlighet att leka med andra hundar. Parken är uppdelad i två avdelningar, för större och för mindre (under 40 cm). Aggressiva hundar och löpande tikar är inte välkomna.
– Hunden ska kunna umgås med andra hundar, vara avmaskade och vaccinerade, och någon vuxen ska alltid vara med, säger Åsa Österberg som är föreningens ordförande.
Pinnar eller dylikt ska inte kastas här, och under de timmar då folk vill sova ska man inte låta hundarna skälla i hundparken (klockan 22-07).
– Tyvärr har vi redan märkt lite ofog som har gjorts i parken och det är vi mycket besvikna över, men vi får väl tro att det var en engångsföreteelse, säger Österberg.
Hon hoppas att många ska ha nytta av hundparken, också sådana som bor lite längre bort.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter