Förflytta dig till innehållet

Med nya lösningar hoppas man klara kämpig sommar på Kimitoöns hvc

Emilia Örnmark
Sjukvårdspersonal i en korridor
Avdelningsskötare Yrsa Reponen och läkare Fanny Lundén vid Kimitoöns hvc ser sommaren som utmanande. För att klara av den förlitar man sig på distansläkare och sina duktiga sjukskötare, men möjligheten att hänvisa patienter till annan ort finns också kvar.
För Kimitoöns hälsovårdscentral väntar en riktigt utmanande sommar. – Men vi ser ljus i tunneln, bara att vi klarar sommaren blir det bättre sen, säger Yrsa Reponen, avdelningsskötare vid Kimitoöns…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Med nya lösningar hoppas man klara kämpig sommar på Kimitoöns hvc

  1. Laila Parantala skrev

    Bad om att få läkare på annan ort. Men det lyckades inte. Fick inte trots önskan överhuvudtaget läkartid utan blev hänvisad till skötare. Som hade sin första tid om ca tre veckor. Skötaren bad om att få prata finska men klarade nog sedan av att sköta ärendet på svenska. Samtalet var inte särskilt trevligt då skötaren b.la. ifrågasatte min diagnos . Nå saken kommer väl att ordna sig om tre veckor.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter