Förflytta dig till innehållet

Kimitoöns fysioterapi

Åbo Underrättelsers logo

En liten kommentar till artikeln om fysioterapi i Kimito. Enligt Kimitoöns fullmäktigeprogram 2017-2020, där alla grupperingar skrev under 09.05.2017, sägs det följande:

Hälsocentralens läkarmottagningar i kommunen fortsätter så länge kommunen själv bestämmer.

Vidare, ”Uppdrag till Kimitoöns förvaltning 15.10.2017”, där alla grupperingar skrev under: Kommunen skall ha en hälsocentral och hälsocentralsjukhus.

Vi socialdemokrater beskyller ingen politisk gruppering för att ha brutit mot avtalen. Vi socialdemokrater tolkar det så, läkarmottagningar i kommunen fortsätter som vanligt med all service tills vi vet hur det går med så kallade ”sote”.

Jag är lite förvånad över tf. Harald Holmströms uttalande, han tycker det är synd att man behöver göra en motion om något som i stället kan lösas flexibelt från fall till fall. Till demokratin hör till att man lämnar in en motion till fullmäktige för att få en förändring.

Till slut, nog är det skrämmande om människor inte inte får fysioterapi så nära som möjligt sitt hem, vi har ju ändå så kallade närservicepunkten i Dalsbruk. Ann-Marie Kulla har helt rätt, andelen äldre är större på södra delen av ön, men som ”förriga” har sagt, det är dubbelt längre väg från Kimito till Dalsbruk än tvärtom.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter