Förflytta dig till innehållet

Kimitoöns äldreomsorg i chock: Politikerna vill ha in anbud på både Almahemmet och Hannahemmet

Almahemmet. Den arbetsgrupp som Kimitoöns kommun för några månader sedan tillsatte för att bena ut hur äldreomsorgen på ön ska e ut i framtiden, har fattat…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

4 kommentarer: “Kimitoöns äldreomsorg i chock: Politikerna vill ha in anbud på både Almahemmet och Hannahemmet

 1. Pia skrev

  Tror inte det alltid hänger på utbildning inom äldreomsorgen. Om man är en människa som har bra sociala färdigheter, tycker om äldre och har ett stort hjärta är detta bättre än många utbildade som saknar dessa egenskaper.
  Dessutom jobbar outbildade i team med utbildade.De har aldrig ensamt ansvar för någon äldre.

 2. johan sundqvist skrev

  Alma- och Hannahemmet
  I offentligheten cirkulerar uppgifter om att de politiska gruppordförandena i Kimitoöns kommun beslutat inbegära offerter i avsikt att sälja seniorhemmen Alma- och Hannahemmet.
  Vi undertecknade gruppordförande anser detta vara en klar förvrängning av våra beslut. Vi har beslutat inbegära anbud för en bättre bild av hur åldringsvården i kommunen kunde lösas och vilka alternativ som står till buds. Vi har ställt en rad olika villkor och önskemål på vad eventuella anbud i så fall bör innehålla. En eventuell försäljning av Alma- och Hannahemmet utgör bara ett möjligt scenario bland många andra.
  Vårt beslut om anbudsbegäran kan inte med bästa vilja reduceras till enbart en försäljning av de befintliga åldringshemmen.
  Och till vårt beslut fogades som en central del ett klart och tydligt konstaterande att denna anbudsfrågan inte på något sätt binder kommunen i framtida beslutfattande.
  Vi beklagar att vår ärliga vilja att medverka i försöken att lösa vårdfrågorna i Kimitoöns kommun förvrängs till okännelighet.
  Johan Sundqvist
  gruppordförande, Socialdemokratern
  Kalevi Kallonen
  gruppordförande, Centern
  Tomy Wass
  gruppordförande, vänsterförbundet

 3. Rolf Henriksson skrev

  Varför respekteras inte mera åldringars människovärde på Kimitoön ?

 4. Ö-bo skrev

  Sorgligt..så klart för de äldre, och säkert blir kostnaderna högre för boende också. Men det som sticker i ögonen är att Manelius säger att äldreomsorgen är kostnadseffektiv…och i samma andetag berättar att ca. 30 personer som är tidsbundna, och därmed betalas sämre lön, är outbildade inom vården…? ! Idag borde man inte få arbeta inom vården utan utbildning.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter