Förflytta dig till innehållet

Kimitoön utgår från mer skatteintäkter

ÅU-foto

Kimitoöns kommunstyrelse godkände budgetramarna för nästa års budget.

Utgångspunkten är att statsandelarna som kommunen får minskar med 1,3 miljoner euro jämfört med i år.

Samtidigt räknar kommunen med en ökning av skatteintäkterna med 500 000 euro.

I sina ramar slår kommunstyrelsen också fast att kostnaderna för personal och köptjänster inte får öka nästa år.

Inom omsorgsavdelningens budgetram finns ett inbesparingskrav på 700 000 euro, då hälsocentralsjukhusen sammanförs under ett tak, och ökade utgifter på 52 000 euro, då ny utrustning till  hälsovårdscentralen finansieras med leasing och inte som investering.

Man räknar också med att utgifterna för specialsjukvården minskar nästa år med 500 000 euro enligt sjukvårdsdistriktets preliminära budgetuppgifter för år 2018.

Inom budgetramarna för avdelningen för miljö och teknik finns en enhetschef mindre jämfört med årets budget. Det här är en följd av den organisationsförändring som genomfördes från början av år 2017.

Enligt den preliminära tidtabellen för budgetarbetet ska avdelningarna nu jobba med budgetförslaget de närmaste veckorna.

Deras siffror ska vara klara den 15 september och i början av oktober blir det budgetseminarium för fullmäktige. Sedan tar nämndernas budgetbehandling vid.

I mitten av november behandlar kommunstyrelsens budgeten för första gången och två veckor senare för andra gången. Den 11 december spikar fullmäktige budgeten.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter