Förflytta dig till innehållet

Kimitoön söker bästa bakverket

ÅST:s jubileumsbakelse. Nästa år fyller teaterhuset 175 år. Foto: Carina Holm

ÅU-foto


Kimitoön vill uppmärksamma Finlands 100-årsjubileum med ett bakverk. Det kan vara en kaka, en bulle eller en bakelse. Något som är sött, syrligt eller salt. Något som lämpar sig för en blåvit kaffestund den första veckan i december i kafferum, föreningshus och hem.
Kommunen har därför utlyst en tävling för att hitta det rätta bakverket som senare ska kunna bakas av såväl privatpersoner som yrkesbagare.
Tävlingen är öppen för alla som tycker om att skapa nya recept, dekorera bakverk och vara innovativa i köket oberoende om man är proffs eller amatör.
ÅST:s jubileumsbakelse. Nästa år fyller teaterhuset 175 år. Foto: Carina Holm

Så här såg ÅST:s jubileumsbakelse ut i samband med teaterns 175-årsjubileum. Nu söker Kimitoön sin egen jubileumsbakelse. ÅU-foto


Bakverken ska lämnas till bildningskansliet på Arkadiavägen den 2 november före klockan 17.00.
Med bakverket ska recept och en kort berättelse eller motivering av skapelsen samt kontaktuppgifter bifogas. I motiveringen ska framgå varför skapelsen ser ut och smakar som den gör, och vilken koppling till ön bakverket har.
Bakverket bedöms av Tony Holtegaard, vd för Kimito Bageri, Hans Ginlund, museichef vid Bruksmuseet, Cathina Wretdal-Lindström och Hanna Mehtonen-Rinne från Kimitoöns kommun.
Förutom ära och berömmelse får vinnaren presentkort till butiker med bakningsinspiration.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter