Förflytta dig till innehållet

Kimitoön ska utveckla turismen

SFP siktar modigt framåt och lever aktivt i den nya vardagen. ”Coronasommaren 2020” aktiverade det inhemska resande och till vår stora glädje lockade skärgården inhemska turister i större skaror än normalt. Inkvarteringen i Kimitoöns kommun ökade med 20% och våra turismföretagare gjorde allt för att på bästa sätt ta emot den ökande strömmen av ”hemestrare” som  rörde sig på vår Ö.

SFP ser vikten av kommunens långsiktiga satsning på att utveckla turismen. Också under pandemin har kommunen uppmuntrat och stött företagarna genom virituella möten varje vecka  och förtagschattar. Företagen har fått information om möjligheten att söka olika coronastöd. Kommunen har strävat efter att hitta nya sätt att stötta företagen i den nya vardagen. Marknadsföring av företagens presentkort och information om företag som leverar hämtmat kan nämnas.

Att kommunen deltar i mässor som fäster kommunen på  turistkartan är ett viktigt och långsiktigt arbete och bör fortsätta när den nya vardagen tillåter. Syns man inte så finns man inte.

Turismen är en viktig framtidssatsning som gynnar hela kommunen och alldeles särskilt kommunens södra del och skärgården.

Vi har en aktiv kommun som är med i flera olika utvecklingsprojekt. Ett stort och viktigt projekt som efter många års arbete nu förverkligas är utvecklingen av Bruksvikens besökshamn som ska moderniseras för att möta framtidens efterfrågan på service, tillgänglighet och säkerhet.

Coastal Bootcamp som jobbar för att kunna erbjuda bättre digitala tjänster och stöda småförtagens utveckling är ett annat. ArcGate som ska höja skärgårdens servicenivå och erbjuda data, till exempel digital tidtabellsdata, som gör skärgården mera lättillgänglig för besökarna ett tredje.

SFP i Kimitoöns kommun välkomnar också regeringens  kommande satsningar på hållbar turism i skärgården. Skärgården och Kimitoön behöver bygga ut välfungerande cykeleder så det går att röra sig på ett säkert och klimatvänligt sätt. Fler cykelleder är en framtidssatsning som kan skapa nya företag och nya arbetsplatser.

Svenska folkpartiet i Kimitoöns kommun

Fullmäktigegruppen

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *