Förflytta dig till innehållet

Kimitoön ska utveckla hela sin sysselsättningsenhet –politikern Janne Salonen anser att tjänstemännen försöker dölja Ekocenter-dokument

Ekocenters framtid diskuteras på Kimitoön. Foto: Emilia Örnmark Hur ser framtiden ut för Kimitoöns ansträngningar att sysselsätta arbetslösa? Frågan diskuteras den 30 januari då omsorgsnämnden ska…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

5 kommentarer: “Kimitoön ska utveckla hela sin sysselsättningsenhet –politikern Janne Salonen anser att tjänstemännen försöker dölja Ekocenter-dokument

 1. Esko Salmela skrev

  Neuvosi on hyvä,Satu, mutta asian selvittäminen keskustelemalla virkamiehen kanssa päätyy melkein aina siihen, että asia haudataan kaikessa hiljaisuudessa veran alle. Temppu on yhtä vanha kuin virkamieskuntakin ja perustuu siihen, että virkakoneistossa asian käsittely voi venyä ikuisuuksiin ja homma kuihtuu lopulta.

 2. Janne Salonen skrev

  Satu Z:
  ”om man skulle först försöka reda ut såna här problem på lokal nivå – gå och diskutera problemet med tjänstemannen …”
  Jag frågade tjänstemannen, fick ingen svar. Därför är ärendet med JO nu.

 3. Jörgen Lindroos skrev

  Jag förstår nog inte riktigt problemet här. Janne Salonen har redan dokumentet som han anmäler Holmström för till JO, för att han inte fått det av honom? Alltså vad? Dokumentet är ett e-postmeddelande. Fråga är väl, om ifrågavarande e-postmeddelande kan anses som en allmän handling eller inte. En allmän handling är ju offentlig om den inte anses vara icke-offentlig enligt lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet. I § 6 punkt 6 står det följande; ”6) ett protokoll, när det efter justeringen har undertecknats eller bekräftats på motsvarande sätt, om det inte har upprättats för beredning av ett ärende eller för myndighetens interna arbete. E-posten kan väl eventuellt också anses ”inte vara en myndighetshandling” enligt § 5 punkt 2) ”minnesanteckningar eller sådana utkast som ännu inte har lämnats in för föredragning eller någon annan behandling av ett ärende och som har gjorts av den som är anställd hos en myndighet eller den som är verksam på uppdrag av en myndighet” Då är det inte fråga om en offentlig handling överhuvudtaget. Men problemet återstår; Janne Salonen klagar till JO om ett dokument som han inte fått, fastän han har fått det?

 4. Satu Zwerver skrev

  Hur mycket bättre skulle det vara, om man skulle först försöka reda ut såna här problem på lokal nivå – gå och diskutera problemet med tjänstemannen – i stället av att ta ärendet till Justitieombudsmannen? Skulle spara allas tid och pengar, kanske även förbättra diskussionsklimatet i kommunen.

 5. Janne Salonen skrev

  ”Holmström bekräftar att Kimitoöns kommun tagit emot en begäran om utredning från Justitieombudsmannen, angående dokumentet som Salonen frågar efter. Kommunens svar kommer att vara att ett sådant dokument inte finns.”
  Vad? Holmström har fått detta dokument 9.10. kl 9.22 via e-post, och nu ska han berätta JO att sådant dokument inte finns?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter