Förflytta dig till innehållet

Kimitoön inför en ny skatt för kraftverk – förslaget om en höjning av inkomstskattesats fick inget understöd

ÅU-foto De ärenden som gällde skatter klubbades snabbt av då Kimitoöns fullmäktige möttes på måndagen. Det innebär att kommunen från med 2020 inför en särskild fastighetsskatteprocent…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Kimitoön inför en ny skatt för kraftverk – förslaget om en höjning av inkomstskattesats fick inget understöd

 1. johan sundqvist skrev

  Om jag inte kommer ihåg helt fel så står det i lagen om kraftverk följande: På små vatten- och vindkraftverk vars nominella effekt är högst 10 megavoltampere tillämpas den allmänna fastighetsskatten. På Högsåra finns 3 stycken möllor som producerar tillsammans 6000 kW (6 MVV). Alltså gäller inte skattesatsen för kraftverk på Högsåra, endast den vanliga fastighetsskatten.
  Johan Sundqvist
  Fullmäktigeledamot
  SDP
  Kimitoöns kommun

 2. Anders Holmström skrev

  Intressant att beskatta vindkraftverk, som bara finns på Högsåra, och knappast någon annanstans heller, åtminstånde på 15 år. Varför inte beskatta låsfabriken, eller annat som inte finns. En ”kärnkrafts skatt” vore bättre (Ironi,jag är för kärnkraft!), Jag föreslår även skatt för dumma förslag! Upp med kommunalskatten bara!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter