Förflytta dig till innehållet

Kimitobördige Oscar Byman blir justitieminister Anna-Maja Henrikssons specialmedarbetare

Kimitobördige Oscar Byman har ett förflutet i Kimitoöns ungdomsparlament.

Ekonomie kandidat Oscar Byman har kallats till specialmedarbetare för justitieminister och Svenska folkpartiets partiordförande Anna-Maja Henriksson . Byman kommer att ha ett särskilt ansvar för kommunikation och medierelationer.

Byman är hemma från Kimito. Han har tidigare arbetat som riksdagsassistent för Stefan Wallin och senast ansvarat för samhällsrelationer i Finland och Sverige på ett internationellt börsbolag som erbjuder personalförmåner.

–Jag är motiverad till tusen för det här arbetet, och det känns fint att kunna bidra till statsledningens arbete under en så historisk tid som vi nu lever i, säger Byman till ÅU.

Byman är ekonomie kandidat från Svenska handelshögskolan i Helsingfors och förväntas få sin magisterexamen i juni. Han har under sin studietid varit aktiv inom studentpolitiken och haft flera ledande förtroendepositioner vid Svenska handelshögskolans studentkår. Byman var kandidat för SFP i Helsingfors i kommunalvalet 2021. Han satt dessutom under flera år i Kimitoöns ungdomsparlament.

– Utöver kommunikation och medierelationer så vet jag ännu inte exakt vilka uppgifter jag har, men substansfrågorna kommer att klarna när vi hinner sätta oss ner med de andra medarbetarna och diskutera igenom saken, säger han.

Byman efterträder Maria Swanljung som återgått till sin tjänst vid Diskrimineringsombudsmannens byrå. Han kompletterar justitieminister Henrikssons medarbetarstab i vilken statssekreterare Mikaela Nylander och specialmedarbetarna Otto Andersson , Silja Borgarsdóttir Sandelin , Lisa Palm och Anita Westerholm ingår sedan tidigare.

Byman inleder sitt arbete måndag den 9 maj.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter