Förflytta dig till innehållet

Kimitobon Anders Strandberg vald till vd för Svenska småbruk och egna hem

Anders Strandberg.


Anders Strandberg, pol.mag. och eMBA, har valts till verkställande direktör för Svenska småbruk och egna hem Ab. Strandberg kommer från Andelsbanken Raseborg där han jobbat som bankdirektör.
Strandberg, 43 år, efterträder Håkan Fagerström som går i pension i november 2019.
Strandberg har bred erfarenhet av lantbruksnäringarna. Han har ansvarat för bankens jord- och skogsbrukskunder de senaste 15 åren och är själv jordbruksföretagare.
Strandberg tillträder i augusti och ser fram emot de nya arbetsuppgifterna.
– Jag känner starkt för lantbruksnäringarna och det svenska i Finland. I detta arbete kan jag jobba mer specifikt för detta ändamål och också stöda utvecklingen av lantbruksrådgivningen och -utbildningarna i Nyland och Åboland, kommenterar han i ett pressmeddelande.
Svenska Småbruk och egna hem Ab är ett aktiebolag som idkat handel med fastigheter i svenskbygden i 110 års tid. Bolaget äger 1650 hektar mark i olika delar av Nyland och Åboland. Tre fjärdedelar av bolagets ägare är allmännyttiga samfund och stiftelser.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *