Förflytta dig till innehållet

REPORTAGE

Kimitobagaren Tony Holtegaard har förgyllt öbornas vardag med nybakt bröd i mer än 30 år – nu hägrar pensionen med stormsteg

Adrienne Westerback
När Tony Holtegaard började driva bageriet i Kimito år 1984 hade han ingen större erfarenhet av branschen. Nu, 30 år senare, har han ett livslångt kunnande bakom sig och det börjar bli dags för pension.
En blandning av smör, socker och jäst. Det är dofterna de första gästerna möts av när de stiger in genom Kimito Bagares dörrar på morgonen vid öppningsdags. Jag leds in bakom disken, förbi bakbord där en tårtbottensmet vispas fluffig och ställningar med plåtar av wienerbröd…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *