Förflytta dig till innehållet

Keskipohjanmaa: Ny vargattack i Kalajoki – nu nästan 50 förlorade får

Foto: Lillian Tveit/Shutterstock/SPT
Flera vargobservationer har gjorts i Kalajoki där två vargattacker ägt rum de senaste veckorna. Vargen på bilden har inget med attackerna att göra. Foto: Lillian Tveit/Shutterstock/SPT En fårfarmare i Kalajoki har utsatts för två vargattacker under de senaste veckorna och har…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Keskipohjanmaa: Ny vargattack i Kalajoki – nu nästan 50 förlorade får

  1. Sussi Björkman skrev

    Hur länge skall dessa statens gose/skadedjur få fritt rumstera om utan att man småningom tar tag i problemet? Det är ingen lösning i längden att betala ut småsummor till husdjursbönderna som är de största förlorarna. Åratal av avelsarbete ersätts ju inte. Vargen är definitivt inte utrotningshotad då nya individer vandrar in hela tiden från öst och de inhemska vargarna visar god fortplantningsförmåga. Märkligt att ett EU-direktiv kan tolkas så olika I medlemsländerna. Samma gäller övriga skadedjur som skarvar och sälar. Dags för våra politiker att sätta ner foten innan det är försent.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *