Förflytta dig till innehållet

Kattans abiturienter ser fram emot ett välförtjänt firande – här är bilderna på det glada gänget

tre killar dansar på gårdKim Lund
Aatos Salomaa, Atte Öhman och Joar Bergholm visar upp sina dancemoves.

Det var full partystämning utanför Katedralskolan redan i god tid innan de två lastbilarna skulle starta på den traditionella penkisrundan i Åbo centrum.

Några killar dansade till Whitney Houstons ”I wanna dance with somebody” och glada abiturienter med fantasifulla maskeraddräkter poserade för varandra och stolta föräldrar.

abiturienter på ett lastbilsflakKim Lund
Maskeradklädda abiturienter framför ett lastbilsflakKim Lund
Från vänster: Celinda Kaukoranta, Lilian Salmi, Kia Kallio, Salma Krause, Cecilia Hedberg, Lotta Nurminen, Joanna Perho och Ellen Sauso.

Lotta Nurminen ser ut som Pink Panther och är redo att inleda firandet.

– Det känns roligt, spännande och välförtjänt att äntligen få fira penkisdagen efter att ha studerat flitigt i tre år. I kväll blir det Skärgårdsbaren och i morgon åker vi på kryssning till Tallinn.

abiturienter på ett lastbilsflakKim Lund
Abiturienter på ett lastbilsflakKim Lund

Två glada gossar med solglasögon förbereder sig på att stiga ombord på lastbilsflaket. De presenterar sig som Axel Eriksson och Nils Pohjanheimo.

– Vi följer med strömmen och i kväll ska vi bara njuta. Vi är ett bra gäng som har hållit ihop sedan högstadiet, så gymnasietiden har varit rolig och ganska lätt.

två abiurienter på en gårdKim Lund
Axel Eriksson och Nils Pohjanheimo.

Amelie Davidsson gläder sig över att det inte råder några coronarestriktioner och att den här årskullen är den första på två år som får fira ordentligt.

– Det ska bli jättekiva. Också tiden i gymnasiet har varit rolig och fin och trots att det ibland har varit lite stressigt har stämningen varit god. Vi har också haft bra lärare som har stöttat och hjälp oss.

Två abiturienter poserar framför ett lastbilsflakKim Lund
Tindra Grönholm och Amelie Davidsson.

Se bildspelet nedan från penkisrundan på stan – klicka för större bilder!

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter