Förflytta dig till innehållet

Kassapersonalen i Kuppis Citymarket lade ner arbetet – se video från protesten


Kassapersonalen i Kuppis Citymarket lade på torsdagen klockan 12 ner arbetet.
Protesten varade i tre minuter och var riktad mot regeringen och planerna på att införa svagare anställningstrygghet för anställda i företag med färre än 10 personer.
— Fast förändringen inte gäller mig personligen vill jag på det här sättet visa mitt stöd för dem det gäller, säger Henna Vainio och fortsätter: Nästa gång kanske det är oss det gäller.

Henna Vainio var en av de cirka trettio personer som jobbar vid kassorna som deltog i torsdagens protest. Foto: Monica Forssell


Ungefär trettio personer deltog i protesten som arrangerades av servicefacket PAM. Även vid andra K-affärer har liknande protester ordnats.
— Regeringen vill genomföra omfattande försämringar i anställdas uppsägningsskydd. Det här går vi inte med på eftersom det försätter anställda i olika position beroende på arbetsplatsens storlek, säger Tarja Puotsaari, förtroendeman.
Kunderna verkade ta protesten med ro.

Man ska inte vara rädd för att protestera och säga ifrån, tyckte Tupu Taivainen som följde med protesten. Foto: Monica Forssell


Tupu Taivainen tycker det är bra att människor engagerar sig.
— Om ingen gör något händer heller ingenting. Inte ska man vara rädd för säga ifrån.
Korrigering 11.10 kl 13:16 : De nya bestämmelserna om anställningsskydd gäller företag med färre än 10 anställda, inte 20 som det tidigare stod i texten.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter