Förflytta dig till innehållet

Kasper Hämäläinen klar för ny klubb – flyttar till tjeckiska ligan

Johan Backas
Två män på fotbollsplan

Två män på fotbollsplanJohan Backas

Kasper Hämäläinen spelade tidigare i Legia Warszawa. Foto: Johan Backas


Åbobördiga Kasper Hämäläinen har hittat en ny klubbadress efter att ha stått utan kontrakt under sommaren. 33-åringen har skrivit på för två år med tjeckiska FK Jablonec, skriver klubben på sin webbsida.
Hämäläinen lämnade sin förra klubb Legia Warszawa i maj. Totalt blev det sju säsonger i polska ligan, först med Lech Poznan och sedan med Legia. Under den tiden samlade han på sig fyra raka ligatitlar åren 2014-2018.
I våras sade han till ÅU att han känner sig klar med Polen och söker nya utmaningar i andra länder.
FK Jablonec ligger för närvarande tredje i den tjeckiska fotbollsligan. I fjol tog laget sig till gruppspel i Europa League.
– Jablonec har varit ett av topplagen i Tjeckien de senaste åren. Laget är bra, även om det är en mindre klubb än Legia, säger Hämäläinen till Helsingin Sanomat. 
Nästa match spelas mot ligatvåan Viktoria Plzen den 16 september. Det är inte klart om Hämäläinen kan göra sin debut redan då.
– Jag tränar i lugn och ro, så får vi se när jag får speltid. Formen är bra i sig, men spelkänslan saknas.
Hämäläinen säger att hans fru och deras två barn flyttar med till Tjeckien så fort de har hittat dagis och lägenhet. Staden Jablonec har ungefär 45 000 invånare och ligger i norra Tjeckien, ungefär 100 kilometer nordost om Prag.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *