Förflytta dig till innehållet

Kasper Hämäläinen återvänder till TPS – men inte riktigt ännu

Johan Backas
Två män på fotbollsplan
Kasper Hämäläinen i Legia Warszawas tröja mot tidigare klubben Lech Poznan.

Fotbollsspelaren Kasper Hämäläinen återvänder till TPS i juli. Hans kontrakt med tjeckiska ligaklubben FK Jablonec går ut i slutet av juni och efter det ansluter 34-åringen till Åboklubben.

Kontrakt sträcker sig över 2,5 år.

Hämäläinen spelade senast för TPS år 2009 innan han flyttade till Djurgården. Därifrån gick resan via Polen till Tjeckien.

– Kontraktet innehåller en option också efter 2023, får se om benen fungerar bara. Formen är bra för tillfället och jag ser fram emot att återvända till hemtrakterna, säger Hämäläinen.

Hämäläinen har spelat som mittfältare eller anfallare under sin karriär. Han tycker att projektet som huvudtränaren Jonatan Johansson inlett är intressant.

– Det är realistiskt att föra TPS tillbaka till eliten. Det sker inte på en dag men vi har de rätta verktygen. Jag hoppas föra med mig erfarenhet och professionalitet. Jag tror på en anfallande roll i spelet, säger Hämäläinen.

Johansson säger att det här är en av orsakerna till att det dröjt med att skaffa en anfallsspelare.

– Kappe kan spela i alla anfallande roller. Han för med sig trovärdighet, en stor eloge till klubbledningen att vi fick sakerna ordnade. Det är alltid roligt när en profilspelare återvänder, dessutom på ett längre kontrakt, säger Johansson.

Vid sidan av spelandet studerar Hämäläinen idrottsledning vid internationella spelarförbundet FIFPros Online Academy. Studierna tar slut vid årsskiftet. TPS idrottschef Mika Laurikainen tror att Hämäläinen kunde ha en roll inom TPS också efter spelarkarriären.

Hämäläinen debuterade för TPS 2003. Han har spelat 97 ligamatcher och gjort nio mål i dem, samt vunnit två brons. I landslaget har han spelat 63 matcher och gjort åtta mål.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter