Förflytta dig till innehållet

Känner du årets Åbolucia? Anmäl kandidater nu!

 

Hela fjolårets Åboluciatåg med ljusen tända.


– Lucia står för ljus och glädje, men hon är också en påminnelse om att vi kan hjälpa medmänniskor som har det svårt, säger Soli Finnberg, Folkhälsanaktiv och luciamamma i Åbo.
Nu söker Folkhälsan den som är intresserad av ett krävande, givande och fint frivilliguppdrag.

Känner du en kandidat?

Känner du någon som du tror att skulle trivas med uppdraget? Då kan du anmäla henne, bara du har hennes medgivande. Din anmälan ska vara insänd senast den 24 oktober.
Den som vill bli Åbos lucia ska helst vara minst 17 år, tala svenska, bo eller studera i Åbo med omnejd, tycka om att uppträda och sjunga bra.
Kandidatnamnen anmäls till ÅU:s redaktion, se instruktioner i faktarutan.
Fem kandidater väljs ut bland de anmälda. De fem kandidaterna förväntas delta i luciaprogrammet under december månad.
I början av november samlas luciakandidaterna till en introduktionsdag med fotografering.
Kandidaterna presenteras i ÅU lördagen den 10 november. Sista röstningsdagen är den 25 november.

Intensivt program

Lucia gör tillsammans med sina fyra tärnor närmare 50 besök på bland annat sjukhus, äldreboenden och fester.
– Uppdraget är roligt och verkligen intensivt, det börjar med kandidatnomineringen, sångövningar och höjdpunkten är 13 december. Sen är vi i gång fram till ungefär den 21 december och många bokningar av uppträdanden har redan kommit in, säger Finnberg.
Lucia är en symbol för Folkhälsans luciainsamling. Åbos lucia samlar in understöd på samma sätt som Finlands Lucia. Det som samlas in i Åbo används lokalt.
I år används de insamlade medlen för att på olika sätt stöda barnfamiljer som har det svårt att klara av sin vardag. Man vill stöda dem som är utmattade, har hälsoproblem och saknar stöd i sin närmiljö.

Åbos lucia 2018

Anmäl kandidater till nyheter@aumedia.fi eller eller per post till adressen Logomo/Konttori, Hampspinnaregatan 14, 20100 Åbo
Uppge kandidatens namn, ålder och kontaktuppgifter och gör en fritt formulerad presentation av kandidaten. Bifoga ett fotografi.
Glöm inte att du ska fråga kandidaten på förhand och också meddela vid anmälan att du har talat med henne.
Sista anmälningsdag är den 24.10
Luciavalet förverkligas som ett samarbete med Folkhälsan i Åbo, Folkhälsans Förbund, Köpcentrum Hansa, Åbo stad, Åbo svenska församling, Åbo Underrättelser med flera.
Information också på www.abolucia.fi
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter