Förflytta dig till innehållet

Kandidatkrav

Åbo Underrättelsers logo

Jag vill ge mitt stöd till min kandidat Panda Eriksson och berätta hur jag kom fram till att hen är det bästa alternativet för det nya fullmäktige.

Jag arbetar som psykolog och arbetshandledare inom företagshälsovården. Förutom direkt patient- och klientkontakt har mina tidigare arbetsuppgifter innefattat arbetet som betjäningschef i en firma som ansvarat för inköpen av psykologtjänster till den offentliga sektorn. I den rollen lärde jag mig känna hela Finlands välfärdssektor eftersom vårt verksamhetsområde var den kommunala sektorn från sydkusten till norra Finland, från västkusten till den östra gränsen.

För mig är de viktigaste egenskaperna hos en kandidat hens värden och jag förutsätter att dessa syns även i hens vardag och egna liv. Pandas värden är sådana som jag hoppas att sote-reformen bygger på: rättvisa, jämställdhet, tillgänglighet, mångfald och solidaritet. Hos Panda syns det t.ex. i utbildningen som sjukskötare, sexualrådgivare, tillgänglighetskartläggare och jämställdhetskonsult, samt i bakgrunden inom föreningsfältet.

Jag tycker det är verkligen viktigt att en blivande fullmäktige förstår maktförhållanden i samhället och social- och hälsovårdstjänsterna, och Panda är även därtill en utmärkt kandidat. Panda är min kandidat eftersom hen är modig och vågar stå upp för det är som är rätt, även då det blåser i motvind eller känns svårt. Gör du också ett gott val och kom ihåg att rösta!

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter