Förflytta dig till innehållet

Kan Åbolands skärgårdsstiftelse rädda skärgården?

  Rosala småskola får ny ägare, kunde man läsa i ÅU. Åbolands skärgårdsstiftelse köper huset och gör om det till bostadshus. Står vi inför en tid då olika stiftelser måste…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Kan Åbolands skärgårdsstiftelse rädda skärgården?

  1. Daniel Wilson skrev

    Inflyttningsprojektet för barnfamiljer till Hitis-Rosala är nog bra mycket mångsidigare än chefredaktören målar upp här. Det är inte så att man suttit och väntat på att någon ska komma och rädda skärgården. Vi har en arbetsgrupp med föräldrar och aktiva som tagit i bestämt, kört en inflyttningskampanj i pressen och på sociala medier och aktivt sökt fram lämpliga hus.
    I gott samarbete med kommunen och skärgårdsstiftelsen ska gamla småskolan nu bli boende för en barnfamilj. Flera familjer till är intresserade och boenden ser ut att hittas helt privat, tack vare arbetsgruppens envishet och husägarnas goda vilja. Bybornas egen aktivitet och välkomnande inställning till inflyttare har varit avgörande.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter