Förflytta dig till innehållet

Kallgröt – en frukost du kan tillreda på kvällen!

En tallrik gröt prydd med en pepparkaka står på ett bord.

En tallrik gröt prydd med en pepparkaka står på ett bord.

Pepparkakskallgröt. Foto: Sofie Sergelius


Kallgröt, overnight oats, är ett av de lättaste morgonmålen du kan tillreda. Blanda ihop ingredienser i en burk och ställ i kylskåpet, på morgonen har du sedan en färdig frukost!

PEPPARKAKSKALLGRÖT

Släng inte kex som blivit över, gör en kallgröt istället.
1 dl havregryn
0,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl äppelmos
0,5 dl kokosmjölk
0,5 dl smulade pepparkakor
1–2 pepparkakor till dekoration
Gör kallgröten genom att blanda ihop havregryn, turkisk yoghurt, äppelmos, kokosmjölk och hälften de smulade pepparkakorna i en glasburk. Ställ i kylskåp över natten.
Färdigställ gröten på morgonen genom att toppa gröten med resten av de smulade pepparkakorna och en hel pepparkaka, eller enligt egen smak naturligtvis.

En skål med rosa gröt dekorerad med hallon.

Hallontimjankallgröt. Foto: Sofie Sergelius

HALLONKALLGRÖT MED TIMJAN

Snyggt och mättande.
1 dl havregryn
1 dl mosade frysta hallon
2 färska timjanstjälkar, finhackat
0,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl vaniljfärskost
1 tsk honung
1 dl mjölk
2 msk hela hallon
Häll havregryn i en liten burk.
Rör ner mosade hallon, timjan, yoghurt, färskost och honung.
Häll mjölken över hela alltihopa.
Ställ i kallt över natten.
Smula sönder två av de hela hallonen och toppa med resterande hela. Avnjut till frukost, mellanmål eller kvällsmål.

En glasburk med gröt, toppad med gul persimonsylt.

Persimonkallgröt. Foto: Sofie Sergelius

PERSIMONKALLGRÖT

Ett enkelt basrecept på en vegankallgröt.
0,5 persimon (eller äpple, eller päron)
1 dl havregryn
1 dl mandelmjölk
1 tsk kanel
1 krm riven ingefära
Skär persimonen i små tärningar.
Häll havregryn i en liten burk, rör ner kryddor och toppa med persimonbitarna.
Häll mjölken över hela alltihopa.
Ställ i kallt över natten och avnjut till frukost.
Sofie Sergelius

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter