Förflytta dig till innehållet

Kalkyl: Vården av ovaccinerade kan kosta en miljard euro

Ari Sundberg/SPT
en man med slips och kavaj sitter med en mikrofon
Markku Mäkijärvi, tf verkställande direktör för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, menar att resurserna som vården av ovaccinerade kommer att svälja skulle behövas på annat håll.
Behandlingen av covid-19 hos ovaccinerade kan komma att kosta Finland upp till en miljard euro de kommande åren. Det uppger Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HUS) som har gjort en teoretisk kalkyl över den specialiserade sjukvårdens kostnader. Den genomsnittliga kostnaden för vården av coronaviruspatienter vid HUS…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Kalkyl: Vården av ovaccinerade kan kosta en miljard euro

  1. Sussi Björkman skrev

    Nej, Valter. Det är precis tvärtom! Det finns absolut inga vetenskapliga forskningsbelägg för dina påståenden vad jag vet. Eller finns det? Ser gärna den forskning som stöder dina påståenden. Utan vaccin blir förlusterna i människoliv bara såå mycket större, vilket det redan finns hur mycket bevis på som helst redan.

  2. Valter Karlsson skrev

    Dom som är vaccinerade kommer småningom att börja kosta massor i vårdkostnader. Följdsjukdomar och biverkningar av vaccinet blir dyrt. Riktigt säkert, redan nu finns det mängder med konkreta bevis som styrker detta. Många som har fått vaccinet avlider dock i förtid.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter