Förflytta dig till innehållet

Kakskerta får ny brandstation

Kakskerta FBK
rbandstation

Arkiv/Klara Fält

Den gamla brandstationen är i dåligt skick. Nu byggs en ny station på Kakskertavägen 880. Foto: Kakskerta FBK


Åbo stads budget innehåller ett anslag på drygt 1,8 miljoner euro för byggandet av en ny brandstation på Kakskerta. Den frivilliga brandkårens nuvarande station i Harjattula är i dåligt skick och behovet av ett nybygge har varit stort, säger Kakskerta FBK:s ordförande Britt-Marie Juup.
– Det är en jättestor grej för oss. Vi har väntat i många år på det här och det är roligt att Åbo stad och räddningsverket har tagit oss i beaktande.

Britt-Marie Juup glädjer sig över den nya brandstationen. ÅU-foto


Kakskerta FBK fungerar som avtalsbrandkår för Egentliga Finlands räddningsverk. Brandkårens huvudsakliga verksamhetsområde är Kakskerta och Satava samt de omkringliggande öarna.
– När någon ringer 112 är det vi som rycker ut. Om vi behöver förstärkning får vi hjälp från Åbo, säger Juup.
Brandkåren sköter också om olika djurräddningsuppdrag i hela landskapet. För de uppdragen har FBK ett eget räddningsfordon.
Brandkåren har 132 medlemmar av vilka 20 hör till alarmavdelningen och 17 till kvinnoavdelningen. I medeltal har brandkåren cirka 70 utryckningar per år.
Nybygget som byggs i korsningen av Kakskertavägen och Marielundsvägen ska stå klar under år 2019.
Den nya brandstationen ger Kakskerta FBK bättre förutsättningar att utveckla verksamheten, säger Juup.
– Det här öppnar helt nya möjligheter till exempel för ungdomsverksamheten. Här finns många ungdomar som är intresserade av FBK.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter