Förflytta dig till innehållet

Kakolafunikularen kommer att fortsätta vara ur bruk ännu några dagar

Arkiv/Linnea de la Chapelle
Snedhissen vid Kakolaberget.

Snedhissen vid Kakolaberget.Arkiv/Linnea de la Chapelle

Foto: Linnea de la Chapelle/SPT


Under midsommarhelgen har reparationsarbeten gjorts på Kakolafunikularen men snedhissen kommer ännu ett par dagar att vara ur bruk. I samband med reparationsarbetena upptäcktes att en del var felmonterad, vilket är orsaken till att snedhissen fortsättningsvis är stängd.
Under helgen skickade kabinens leverantör en representant till Åbo för att göra ändringar i kabinens dörrar som krånglat. Från tillverkaren Leitner var också en person på plats under helgen för att granska funikularen.
Under veckoslutet har bland annat bromssystemet översetts och operativsystemets programvara uppdaterats.
I samband med reparationsarbetet märktes att en vajers remskiva slitits på grund av felmontering. Den är nu bortplockad och en ny är beställd. Den nya delen kommer till Åbo i dag eller på tisdag.
Snedhissen öppnas igen då alla delar är monterade och hissen testkörts.
— Det var tur att vi märkte den slitna delen i samband med andra reparationsarbeten. Vid normala granskningar skulle det inte ha kommit fram och vid fortsatt användning kunde felet ha resulterat i värre skador, kommenterar projektledare Janne Laine i ett pressmeddelande.
Laine konstaterar också att fler testkörningar måste göras i fortsättningen för att undvika liknande problem.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter