Förflytta dig till innehållet

Kaj Turunen byter ut Blå framtid mot Samlingspartiet

TREDJE PARTIET. I fjol lämnade Kaj Turunen Sannfinländarna och gick över till det nygrundade partiet Blå framtid. Nu var det dags igen, när Turunen hoppade från Blå framtid till Samlingspartiet. Foto: Ari Sundberg/SPT


Riksdagsledamot Kaj Turunen meddelade på tisdagen att han hoppar av den blå riksdagsgruppen och går över till regeringskollegan Samlingspartiets riksdagsgrupp. Övergången innebär att Turunen byter parti från Blå framtid till Samlingspartiet.
Turunen sade att han funderat på övergången redan på sommaren och fattat det slutgiltiga beslutet för två veckor sedan. Han berättade om sitt beslut för den blå riksdagsgruppen via applikationen Whatsapp tidigare i dag.
– Det här handlar om att jag tänkt i samma banor som Samlingspartiet redan många gånger tidigare, särskilt när det gällt företagsverksamhet och entreprenörskap, kommenterade Turunen under en presskonferens på tisdagen.

BESVIKEN. Sampo Terho, ordförande för Blå framtid, riktade skarp kritik mot regeringskollegan Samlingspartiet. – Min uppfattning är att Samlingspartiet vetat om denna plan en längre tid. Foto: Ari Sundberg/SPT


Sampo Terho, ordförande för Blå framtid, sade att Turunens beslut kom som en överraskning för hans parti. Terho var missnöjd med Turunens och Samlingspartiets sätt att hantera situationen.
– Situationen är väldigt genant för regeringen. Det är självklart för alla, och jag kan säga det högt, sade Terho i Helsingin Sanomats sändning.
– Jag vet inte vilka orsaker som ligger bakom det här, men min uppfattning är att Samlingspartiet vetat om denna plan en längre tid. Frågan som jag ställer mig själv nu är varför de valde den här tidpunkten.
I och med Turunens avhopp krymper den blå riksdagsgruppen från 19 till 18 riksdagsledamöter medan Samlingspartiets riksdagsgrupp växer från 37 till 38 ledamöter.
SPT
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter