Förflytta dig till innehållet

K-kedjan fortsätter växa i Åbo – ny butik öppnades i nybygge nära busstationen

Kim Lund
En flicka klipepr av ett invigfningsband
Keskos regiondirektör Lauri Inna hjälper köpman Saara Eilolas dotter Pinja att klippa av invigningsbandet till den nya K-Marketen. Till höger är Keskos handelsplatschef Ville Vehviläinen.

Köpman Saara Eilolas sexåriga dotter Pinja hade äran att klippa av invigningsbandet i nya K-Market Linjuri som öppnade på torsdagsmorgonen på Västerlånggatan 17.

ett höghusKim Lund

Den cirka 400 kvadratmeter stora affären ligger strategiskt placerad mellan busstationen och järnvägsstationen i omedelbar närhet av Åbo centrum.

Mapcreator/Kim Lund
Linjuri finns på Västerlånggatan 17.

Läget är perfekt, säger Keskos regiondirektör Lauri Inna.

– Hela närområdet växer i snabb takt. Det byggs nya bostäder både på den här sidan om järnvägen och vid Logomo. Närheten till busstationen och järnvägsstationen gör att här rör sig mycket folk och det är kort väg till Åbos absoluta centrum.

Kim Lund
Lauri Inna är regiondirektör för Kesko i sydvästra Finland.

Köpman Eilola har stora förväntningar på den nya affären. Linjuri ska vara som en traditionell närbutik, men också en affär där man kan storhandla, säger hon.

– Vi har ett brett sortiment i olika prisklasser. Eftersom affären ligger mellan busstationen och järnvägsstationen har vi också ett mångsidigt urval av produkter som man kan plocka med sig som matsäck innan man hoppar på bussen eller tåget.

Eilola är också köpman för den betydligt mindre K-affären vid Järnvägstorget som ligger endast 450 meter från Linjuri.

– Det är en fördel eftersom jag vid behov kan flytta personal mellan de båda butikerna.

Kim Lund
Köpman Saara Eilola säger att det ska vara lätt plocka med sig en liten matsäck innan man stiger på bussen eller tåget. Här står hon med sin dotter Pinja.

K-kedjan har öppnat flera nya affärer i Åbo de senaste åren och utvecklingen kommer att fortsätta, säger regiondirektör Lauri Inna.

– Marknaden är inte mättad. I år öppnar vi affärer i Kirstiparken i Storheikkilä och i Kuppis.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter