Förflytta dig till innehållet

K-Citymarket i Kuppis skärper övervakningen av parkeringen – ”Vi vill ha bort sådana bilar som parkerar i onödan här”

Lucas Ekblad
Butiken i Kuppis upplever problem med olovligt parkerande. Det här vill man fixa.

K-Citymarket i Kuppis skärper övervakningen av parkeringsplatsen. Parkeringen där man fått parkera gratis för två timmar har använts för andra ändamål än att besöka matbutiken. Det här vill butiken råda bot på. För uppdraget har det anställts ett företag som stundvis kommer att övervaka området.

– Parkeringen är till för våra kunder. Att vi nu inför skärpt övervakning betyder inte att kunderna orsakas besvär. Tvärtom vill vi underlätta deras vistelse i vår butik genom att garantera parkeringsplatser för dem, säger Kuppis köpman Hannu Aaltonen .

Lucas Ekblad
I fortsättningen kommer troligen synen av dessa att öka.

Enligt Aaltonen ökade mängden bilar på K-Citymarkets parkeringsplats till följd av att parkeringsplatsen vid Kuppis fotbollsstadion blev avgiftsbelagd.

– Problemet är att personer lämnar sin bil på vår parkeringsplats och sköter andra ärenden än handlar i vår butik, säger Aaltonen.

Aaltonen vittnar om fall där någon lämnat sin bil dagar eller veckor på parkeringsplatsen. Butiken kommer nu att övervaka läget på parkeringsplatsen och inom kort införa den skärpta övervakningen.

– Vi har kommit noga överens med företaget om hur övervakningen sker så att inte våra kunder störs, säger Aaltonen.

I början handlar det om vissa klockslag som företaget patrullerar. Företaget ger först en muntlig tillsägelse vartefter en parkeringsbot placeras på bilrutan om inte föraren går att nå.

Lucas Ekblad
Ilona Tuominen bor i närheten av butiken och har inte använt parkeringsplatsen för andra ändamål än då hon besökt butiken.

I Tammerfors har K-gruppen redan erfarenhet av liknande övervakning. Enligt Aaltonen är det på grund av att de större städerna minskar på parkeringsplatserna i centrum. Det gör att bilarna i stället parkerar på affärernas parkeringsplatser.

– Patrullen i Tammerfors möttes först av skepsis, men kunderna accepterade nog läget, säger Aaltonen.

Han berättar också att K-Citymarket Föri i närheten av Varvsstranden i Åbo har upplevt problem med olovligt parkerande.

ÅU besökte parkeringsplatsen i Kuppis för att tala med kunder om hur de upplever den intensifierade övervakningen.

– Det betyder ju nu att det garanterat kommer lapp i rutan om du glömmer eller försummar parkeringsskylten, säger Ilona Tuominen som bor i närheten av butiken.

Lucas Ekblad
Ruskobon Olli Tuominen förstår varför man nu inför skärpt övervakning.

Hon har själv inte använt parkeringsplatsen till annat än då hon handlat mat. Ruskobon Olli Tuominen å andra sidan tycker att det är behändigt med en stor parkeringsplats där man kunnat lämna bilen för andra ändamål.

– Någon enstaka gång har jag lämnat bilen här för att sköta andra ärenden, säger Tuominen.

Båda kunderna förstår varför man nu inför övervakningen och tycker att åtgärden är rimlig.

– I slutändan finns ju parkeringsplatsen till för butikens kunder och inte andra säger Ilona Tuominen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter