Förflytta dig till innehållet

Justitieministeriet ber om utlåtanden om att temporärt ändra gravfriden över M/S Estonia

Arkiv/Christa Lundström
Justitieministeriet ber om utlåtanden av flera myndigheter och universitet, Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland, Polisstyrelsen och Försvarsmakten.
Justitieministeriet ber om utlåtanden om ett lagförslag för att temporärt ändra gravfriden över vraket efter passagerarfartyget M/S Estonia. Enligt förslaget kan myndigheterna vidta behövliga undersöknings- och utredningsåtgärder som gäller fartygets…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Justitieministeriet ber om utlåtanden om att temporärt ändra gravfriden över M/S Estonia

  1. Paul Lindberg skrev

    Bra Håkan! Det är nog många, som har samma åsikt, men ytterst få som vågar
    säga det i offentligheten. Mjölet är inte bara orent, det luktar illa på långt håll…

  2. Håkan Wickström skrev

    Det är ju alldeles självklart att denna fråga beträffande förlisningen skall utredas i minsta detalj. Det är dessutom ett tvång att utföra denna utredning redan på bas av sjölagen, som egentligen kräver att fartyget skulle ha bärgats helt, vilket gick snett från första början och det närmast pga märkliga politiska beslut i vårt grannland i väst. Detta är vidare något som vi delaktiga länder, Sverige, Estland och Finland är skyldiga alla anhöriga till dem som gick ner med fartyget. De fakta som nu senare har uppdagats om möjlig transport av militärmaterial, förorsakar en hel del öppna frågor av verklig relevans. Någonstans är det nu inte rent mjöl i påsen och har aldrig varit!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter