Förflytta dig till innehållet

Junior-FM och åldersklassmästerskap i Pargas i helgen – regerande finska mästaren Eetu Heino delar ut pris på söndag

ParBa-spelaren Eetu Heino är regerande finsk mästare i herrsingel. ÅU-foto


Under veckoslutet spelas det högklassig badminton i PIUG i dagarna två. Pargas Badminton står som värd för 17- och 15-åringarnas FM samt åldersklassmästerskapen i klasserna 13, 11 och 9 år.
– Det blir verkligt högklassig badminton då landets bästa unga spelare möts i Pargas. Vi har många duktiga hemmaspelare i de yngre åldersklasserna, så det lönar sig att komma till hallen och heja fram våra förmågor, säger ParBa:s Mikko Blomqvist.
Matcherna inleds kring 9 på morgonen både på lördag och söndag – och man fortsätter långt in på kvällen på lördag. Söndagens finalpass är aningen kortare och då kommer ParBa:s elitspelare, regerande finska mästaren i herrsingel, Eetu Heino, att vara på plats som prisutdelare.
Det är fritt inträde till hallen under hela veckoslutet.

Vill locka flera spelare

ParBa kommer också att ordna tre gratistillfällen för badmintonintresserade under våren. Lördagarna 6 april, 4 maj och 18 maj kan man mellan klockan 17 och 19.30 komma till PIUG tillsammans med familjen eller kompisar och pröva på grenen.
– Föreningen lånar ut racketar och bollar – och man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av grenen, påminner Blomqvist.
Det enda man behöver med sig är lämpliga spelkläder samt inneskor – och gärna en vattenflaska.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *