Förflytta dig till innehållet

"Jungfruskär behöver också en större båt!" — svar till Håkan Wickström

I gårdagens ÅU 3.3 tycker du Håkan Wickström tydligen att förbindelsebåt ut till Jungfruskär en gång i veckan under juli månad är både onödig och tar resurser som kunde användas på ett bättre sätt (läs: för Korpo ruttområde)!
Det finns sju privata hushåll på Jungfruskär sommartid och minst 43 personer är beroende av att kunna ta sig ut till ön.
För vår del är ordet försämring ett skämt för vi har aldrig haft någon förbindelsebåtstrafik utan fått sköta transporten ut med egen båt eller med en oöverkomligt dyr taxibåt.
Om vi nu skulle få några turer en månad mitt i sommaren är det väl inte för mycket begärt, eller hur?
Forststyrelsen sköter sin egen talan men ur rättvisesynpunkt kan man påpeka att också andra än de som äger en egen båt ska kunna njuta av Storlandets vackra blomster och vandra på naturstigarna. Att göra nationalparkerna tillgängliga för alla är väl en av orsakerna till att de grundas?
För egen del skulle en förbindelsebåt vara en trygghetsfaktor.
Vid uppnådda 80 åker jag ogärna med min lilla Faster över de öppna vattnen till fasta Houtskär.
I över 40 år har jag vistats på Jungfruskär sommartid och vill gärna fortsätta med det ännu något år.
Eila Alopaeus
Åbo/Jungfruskär

Dela artikeln

2 kommentarer: “"Jungfruskär behöver också en större båt!" — svar till Håkan Wickström

 1. Håkan Wickström skrev

  Hei ännu Eila Alopaeus,
  En liten precisering till min kommentar gällande ditt svar. Läste igenom min egen text i ÅU och kunde konstatera, att mitt uttalande gällande Jungfruskär inte fick plats i denhär texten, men i sammanhanget har det blivit mycket att skriva, så i mitt utlåtande i Utlåtandetjänst.fi säger jag klart och tydligt, att Jungfruskär är förtjänt av en egen förbindelse och inte bara Juli månad utan från April till Oktober. Du har säkert också själv läst detta uttalande, för det var öppet för allmänheten. Jag hoppas verkligen att Jungfruskär får en egen förbindelse, för Korporutten i sig själv har ingen nytta av någon halvplanande båt som tar massor med passagerare, men inte klarar höstar och vintrar vilket är helt självklart. Ursäkta mitt misstag och dåliga minne!
  Med vänlig hälsning ännu en gång,
  Håkan Wickström

 2. Håkan Wickström skrev

  Hej Eila Alopaeus,
  Du har tydligen inte bemödat dig om att läsa min insändare i helhet. Jag anser förvisso inte, att det är onödigt med förbindelse till Jungfruskär, utan tvärtom, jag anser det är fånigt och fel, att endast köra under en månad, dvs juli, då säsongen nog bra kan vara minst sagt april – oktober. Vad jag motsätter mig är hela ändringsförslaget för Korporutten, då det direkt försämrar förbindelserna och transporterna av frakt. Så du ser jag tänker inte bara på dem som möjligen bor närmare Korpo- eller Houtskärfastlanden, utan tänker också på Jungfruskär. Däremot anser jag att Jungfruskär är värd en egen helt separat förbindelsebåt, enär tydligen man inte har önskat åka med Fiskö, då den inte har trafikerat till Jungfruskär, vilket jag ej heller förstår och accepterar. Jag motsätter mig alltså inte en förbindelse till Jungfruskär, men det bör finnas en gnutta vett i det också hur transporten genomförs.
  Jag förstår också din ålders synpunkt, för jag är själv över 70 och inte sådär inspirerad att köra egen båt längre över ens Kyrkfjärden, som nog kan vara rätt så jäklig den också, då det som jag brukar säga, blåser från Jungfruskär genom hålet.
  Med vänlig hälsning,
  Håkan Wickström

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter