Förflytta dig till innehållet

Jumpasal åt S:t Olofsskolan

Åbo Underrättelsers logo

ÅU skrev felaktigt 20.10 att min kläm i fullmäktige om att anvisa utrymmen för motionsverksamhet åt S:t Olofsskolan, när skolan flyttar till tillfälliga utrymmen, inte skulle ha fått understöd.

Jo, den fick understöd och stadsstyrelsen kommer på sitt möte 25.10 att ta beslut om att skolan garanteras motionsutrymmen när den flyttar i tillfälliga utrymmen vid Smedsgatan 1.

Det finns ingen gymnastiksal i de kommande tillfälliga utrymmena vid Smedsgatan. S:t Olofsskolan har ca 500 elever och dagens jumpasal vid Klostergatan används idag också av bl.a. Turnföreningen och gymnastikföreningen Palästra. Det är alltså både äldre och yngre samt barn som framöver också kvällstid behöver motionsutrymmen. Min kläm gick ut på att också de föreningar som verkar i dagens skolfastighet måste få ersättande utrymmen.

I mitt anförande i fullmäktigesalen tog jag också upp Arbis, dvs. Svenska arbetarinstitutets behov av ersättande utrymmen bl.a. för slöjd och möbeltapetsering. Denna verksamhet sker nu i S:t Olofsskolans fastighet vid Klostergatan.

Dela artikeln

En kommentar: “Jumpasal åt S:t Olofsskolan

  1. Johan Andersson skrev

    ”Jumpasal”? Att jumpa betyder att man hoppar på isflak…elementär svenska. Ska vi ha en hall med isflak?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter