Förflytta dig till innehållet

Jukurit-back ansluter till TPS

Ishockey-TPS får förstärkning av backen Aleksi Salonen, 25. Salonen har skrivit kontrakt med TPS för både årets säsong och nästa.
179 centimeter långa Salonen har under ligahösten spelat 38 matcher för Jukurit från S:t Michel. Han har noterats för två mål och 13 assist.
Salonen beskrivs av TPS-sportchefen Antero Niittymäki som en erfaren spelare som är bra i specialsituationer. Niittymäki ser det också som positivt att han är rightfattad.
– Det är fint att vara en del av en organisation som alltid kämpar om mästerskapsguldet. Åbo som stad är fortfarande okänd för mig, även om jag minns flera förluster från när jag gästat Åbohallen med andra klubbar, kommenterar Salonen i ett pressmeddelande.
Innan tiden i Jukurit spelade Salonen i Tappara och JYP. 2015–2017 var han med och vann två raka mästerskapsguld med Tappara.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter