Förflytta dig till innehållet

Journalisten: Wikström kommenterar avskedet från Kyrkpressen offentligt för första gången

Två tidningar på ett bord

Kyrkpressens chefredaktör May Wikström avskedades i april. På grund av ett avtal med styrelsen kan hon inte berätta varför. Mikael Sjövall/SPT


Det var inte ekonomin som var orsaken till att jag fick gå, säger May Wikström till Journalisten.

I mitten på april avskedade förlaget Fontana Media Kyrkpressens chefredaktör och vd May Wikström. Fontana Medias styrelseordförande sade då till SPT att tuffa ekonomiska omständigheter ledde till påfrestningar inom organisationen med följden att Wikström sades upp.
– Det handlar om konflikter på redaktionen, sade Boije till SPT.
Nu kommenterar Wikström händelserna offentligt för första gången för Journalisten. Däremot säger hon sig inte kunna kommentera väldigt mycket på grund av det avtal hon gjorde med styrelsen i samband med uppsägningen.
– I små sammanhang blir det säkert lätt så att många av de konflikter som uppstår koncentreras till en och samma person. Och nu var jag den personen, säger Wikström till Journalisten.
Wikström säger att hon var överraskad över avskedet, eftersom det fortfarande pågick interna diskussioner om situationen. Vad som hände framgår inte. Hon dementerar ändå att orsaken var ekonomisk, att det var för att hon fått ett annat toppjobb eller för att hon var allvarligt sjuk.
Enligt Wikström kan det bli problematiskt att vara både vd och chefredaktör.
– Branschens krympande resurser har lett till att det skett en glidning där man pendlar mellan att vara en journalistisk chefredaktör och en företagsledare, säger Wikström till Journalisten.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter