Joonas Manzo blev matchvinnare för Pargas IF då Herrtrean sparkade igång i Pemar

Nyförvärvet Joonas Manzo presenterade sig med besked då han blev segerskytt i premiären. Foto: Mikael Heinrichs

Pargas IF:s fotbollsherrar inledde säsongen i division 3 i kväll på bortaplan i Pemar mot Paimion Haka med tre poäng, då laget vann med 0–1 efter en sen fullträff av Joonas Manzo.
PaiHa hade de vassaste chanserna i första halvlek och Arnold Uschanoff i Piffens mål fick tidvis stå i, men i andra halvlek var det rödtröjorna som förde spelet. Målet kom i den 79:e minuten då Ahmed Majed spelade ut bollen till höger åt Farhan Omar, vars inlägg hittade Manzo inne i boxen. PaiHa-försvaret missbedömde inlägget aningen och Manzo kunde vända och sätta bollen i bortre hörnet bakom Martti Vanhatalo.

Fem debutanter i elden

Fem nya spelare debuterade för Piffen i kväll. Förutom målskytten Manzo och Majed fanns även Frans Grönlund och Arsalan Azizi i öppningselvan medan Yasser Al-Musawi byttes in i andra halvlek. Framför allt Grönlund gjorde en bra match i mittförsvaret trots att han fick en varning efter 53 minuter.
Piffen spelar sin följande match på Åland mot Jomala IK den 13 april.
Du kan se matchen i sin helhet också i efterhand på Pargas Kungörelsers webbplats eller se målet här nedanför.

PaiHa–PIF 0–1 (0–0)
Målet: 79. Joonas Manzo (Farhan Omar) 0–1.
PIF: Arnold Uschanoff – Viktor Lindqvist, Yannick Ossok, Frans Grönlund (v), Ville Ranta-aho (68. John Adolfsson) – Behar Cimili (87. Kristoffer Lövholm), Atte Holmberg (79. Yasser Al-Musawi(v)) – Farhan Omar, Ahmed Majed (81. Viktor Johansson), Arsalan Azizi – Joonas Manzo.