Förflytta dig till innehållet

Jonne Virtanen nätade i träningsmatch för Tuto – har ännu inget kontrakt

Jonne Virtanens tid som forward i TPS är över. ÅU-foto


Klubblösa ishockeyforwarden Jonne Virtanen gjorde mål direkt då han spelade en träningsmatch med Mestislaget Tuto under torsdagskvällen.
Matchen gick mot KeuPa HT i Keuruu och Åbolaget vann med siffrorna 3-1.
Virtanen har inte skrivit på kontrakt med Tuto, men eftersom det var en träningsmatch var det möjligt för honom att spela. Han har tränat med klubben under veckan.
På Twitter skriver Virtanen att det var 24 år sedan han senast drog på sig en Tuto-tröja.


Det var för två veckor sedan som TPS meddelade att Virtanens kontrakt har brutits. Sedan dess har Åbosonen varit fri på transfermarknaden.
Virtanen sade i går till Yle att att Tuto inte är en långsiktig lösning, eftersom de inte kan erbjuda en konkurrenskraftig lön.
– Den enda lönen jag kan få av dem är att de betalar min försäkring, som verkligen inte är billig. Det handlar ganska långt om hur länge vi klarar oss på mina besparingar. När når jag punkten där jag måste skaffa ett riktigt jobb? Som sagt kommer familjen först, säger Virtanen i Yle-intervjun.
Tuto inleder sin säsong i Mestis den 28 september.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter