Förflytta dig till innehållet

Johansson och assisterande tränaren lämnade Morton bara timmar innan lagets sista match

Jonatan Johanssons sejour som chefstränare för Morton i skotska andraligan tog slut bara timmar innan säsongens sista match. ÅU-foto


En dispyt som enligt BBC berodde på att man från ägarhåll signalerat att Jonatan Johansson inte fick ta ut en av spelarna, Charlie Telfer, i matchtruppen för skotska Championship-laget Grenock Morton, ledde till att Johansson och hans assisterande Peter Houston avgick bara två timmar innan Mortons sista match i skotska andraligan.
Morton vann matchen med 1–0 och slutade femma i serien, åtta poäng från fjärdeplatsen som hade gett möjlighet till att spela om avancemang.
Johansson tog över Morton i september i fjol efter att den ursprungliga managern, Ray McKinnon, oväntat hoppade av fyra månader in i säsongen och gick till Falkirk som då låg jumbo i serien. Falkirk slutade också sist och degraderas till skotska League One.

Mortons styrelseordförande Crawford Rae säger till BBC Radio Scotland att han förstod Johanssons och Houstons beslut. Duon hade informerats innan matchen att de inte skulle erbjudas en fortsättning i Morton nästa säsong.
Läs ocksåJonatan Johansson fick nytt jobb – blir huvudtränare för klubb i Skottland

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter