Förflytta dig till innehållet

JO behandlar inte klagomålet om felbeskattade skärgårdsöar

Justitieombudsmannen tvår sina händer i ärendet om fastighetsbeskattningen i skärgården. Foto: Kim Lund Justitieombudsmannen kommer inte att behandla Åbolands skärgårdsstiftelses klagomål gällande den felaktiga beskattningen av skärgårdsöar, som ÅU skrev om i våras. Det meddelade JO:s kansli under måndagen i ett…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “JO behandlar inte klagomålet om felbeskattade skärgårdsöar

  1. johan sundqvist skrev

    Var väntat, varför skulle justieombudsmannen behandla klagomål gällande felaktig beskattning av skärgårdsöar och klobbar. Det här gäller människor som i generationer bott och bor i skärgården. Största delen av människor som fått förhöjning av fastighetsskatten är pensionärer, som har slitit för sitt levebröd, aldrig varit en belastning för samhället. Våra myndigheter ser nog annars till att våra yrkesfiskare blir utrotade på grund av ”pajande av sälar, skarvar och andra skadedjur. Till sist, skulle det här angående beskattning gällt på landsbacken så skulle nog justiombudsmannen tagit tag i det här, men tydligen anser hen att skatteförvaltningen har rätt, utrota de sista skärgårdsbo, för att ge plats åt fritidsboende.
    Johan Sunqvist
    Dragsfjärd

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *