Förflytta dig till innehållet

Jesper Ekelund chef för landskapets psykiatri – men oklart hur länge

T-sjukhuset. ÅU-foto

Medicine doktor Jesper Ekelund tillträdde i dag, fredag, som ny direktör för resultatområdet psykiatri vid Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt.

Till tjänsten hör också, som en ny uppgift, att fungera som ansvarig läkare inom resultatområdet.

Men i slutet av augusti klarnade det att Ekelund också blivit vald till chefsöverläkare på Vasa centralsjukhus, meddelar vårddistriktet.

Ekelund kommer att arbeta i Åbo hela hösten. Nuvarande chefsöverläkaren på Vasa centralsjukhus Auvo Rauhala går i pension i mars.

– Jag visste inte om chefsöverläkartjänsten då jag tog emot jobbet i Åbo, säger Ekelund. Det är förstås olyckligt att de här två uppgifterna nu blev så här på varandra. Jag hoppas att arbetet med att leda det psykiatriska resultatområdet trots allt inte är personberoende.

Sjukhusdirektör Petri Virolainen säger att fusionen av psykiatrin och omorganiseringen av verksamheten nu är i ett sådant skede att Ekelunds arbetsinsats behövs i Åbo under hösten.

– Ifall Ekelund tar emot uppgiften som bli ledig i Vasa i mars, bör det väljas en annan person till tjänsten som direktör för resultatområdet psykiatri. Detaljerna om valet klarnar under höstens gång.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter