Förflytta dig till innehållet

Järnvägssäkerhet på tapeten i kampanj som riktar sig till unga

Kampanjen ”Låt bli spåret” (Jätä rata rauhaan) riktar sig till ungdomar och kommer att synas under höstlovet främst på TikTok, men också på Trafikledsverkets andra kanaler i sociala medier. Med hjälp av den nya animationen kan man börja diskutera bansäkerheten med barn och unga.

– Med animationen ”Försvunna vänner” vill vi särskilt nå unga män och pojkar och påminna dem om att all vistelse och olovlig verksamhet på järnvägen är förbjudet. Förutom att det är livsfarligt är det också en risk för tågens och passagerarnas säkerhet, berättar Aino Gröhn, sakkunnig inom beredskap och förberedelse vid Trafikledsverket.

Det allvarliga temat lyfts fram med svart humor. Animationen presenterar de eventuella följderna av olovlig vistelse på järnvägen och uppmuntrar unga att alltid lämna spåret i fred. Videon har också svensk textning, men den måste aktiveras skilt via kugghjulet för inställningar.

På webbplatsen finns också ett infopaket om farorna i anslutning till att röra sig på spåret för föräldrar och andra fostrare.

Intresserad av att läsa fler ÅU-artiklar? Första månaden bara 1,00 €! Klicka här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter