Förflytta dig till innehållet

Nummis underfartsbro i Åbo börjar rivas i morgon – stoppar trafiken på Helsingforsgatan i fyra dagar

Carina Holm
Bilar i kö på en gata.
Trafikstockningar är att vänta när en del av Helsingforsgatan stängs av på tisdagen.

Nummis underfartsbro, vid Helsingforsgatan i höjd med Studentbyn, rivs den här veckan och därför stängs en del av Helsingforsgatan helt och hållet av för trafik under tiden 30.5–2.6. Vägavsnittet som är avstängt för trafik är Kyrkvärdsvägen–Assistentgatan.

Trafikstockningar är att vänta. Åbo trafikcentral går därför ut med formation om alternativa rutter och en uppmaning till bilister att ha koll på alternativa rutter.

En karta med en rutt i grönt utmärkt.Åbo stad
Bilister som kommer från Helsingforshållet och är på väg mot centrum uppmanas ta av vid avtaget till Kurkela och använda sig av väg 110 in till Åbo centrum.
En karta med rutter utmärkta i grönt och rött.Åbo stad
Bilister som kommer från Helsingforshållet men befinner sig närmare det avstängda vägavsnittet uppmanas använda Kalevarampen eller Tavastrampen. Med rött den del av vägen som är avstängd, med grönt alternativa rutter.
Åbo stad
Bilister från Resohållet och bilister på väg ut från centrum uppmanas använda Allégatan och Aningaisgatan i centrum av Åbo.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter