Förflytta dig till innehållet

Jami Wallenius fortsätter som ÅIFK-tränare

ÅIFK:s tränare Jami Wallenius. Foto: Fredrik Häggman


Åbo IFK:s herrlag kommer att tränas av Jami Wallenius också säsongen 2020. Wallenius tog över på kort varsel under vårvintern efter att Adriano Munoz överraskande lämnat sin post. En match återstår i herrarnas division tre, och ÅIFK kan sluta på plats 6, 7 eller 8.
– Vi har varit väldigt nöjda med Wallenius grepp och yrkeskunskap. Säsongen har varit mer än händelserik, men han har ändå varit fast besluten att fortsätta med projektet, säger träningschef Jarkko Tallqvist i ett pressmeddelande.
Enligt pressmeddelandet kom man snabbt till samförstånd med Wallenius. Avtalet innehåller en option för förlängning över säsongen 2021. Tallqvist berömmer Wallenius förmåga att skaffa en helhetsbild av föreningens potential.
– Så länge vi är tillräckligt bestämda och konsekventa så kan herrlaget ta stora steg framåt i utvecklingen de kommande åren. Samtidigt jobbar vi med att skapa en ÅIFK-identitet på juniorsidan, som kan öka antalet egna produkter i representationslaget, säger Tallqvist.
Föreningen meddelar i samma veva att materialförvaltaren Kimmo Merikko fortsätter med representationslaget.
– Kimmo ger allt för laget, med stort hjärta. Han är först på plats och sist att gå hem, så det är roligt att han fortsätter, säger Tallqvist.
ÅIFK avslutar säsongen i morgon med en bortamatch mot Masku klockan 16.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *