Förflytta dig till innehållet

Jag är ung och jag älskar papperstidningen

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en debattartikel, åsikterna är skribentens egna.

Ledaren i ÅU den 5.11. handlade om papperstidningens framtid, som lär vara kort.

Jag visste nog att papperstidningen som koncept inte lever för evigt, men att ÅU skulle upphöra att dyka upp i brevlådan inom det närmaste årtiondet låter ändå chockerande.

Jag är själv ursprungligen finskspråkig men prenumererar på ÅU eftersom jag tycker den ger mig den bästa översikten över Åbonejdens händelser – och till storleken passar den bättre på matbordet än konkurrenten.

Det är dock inte bara nyheter som jag är ute efter, de kan man ju läsa på nätet, utan det som jag betalar lite extra för är upplevelsen.

Nuförtiden när allt finns på datorn så blir man trött att hela tiden stirra på skärmen.

Papperstidningen ger en liten lugnande paus i vardagen, någonting analogt i den allt mer digitala världen.

Dessutom har jag själv jobbat som tidningsutdelare så jag vet att det skapar också arbete.

Därför är det väldigt synd om papperstidningar tynar bort. Jag hoppas att ÅU klarar sig många år till!

Dela artikeln

En kommentar: “Jag är ung och jag älskar papperstidningen

  1. Sebastian Isosalo skrev

    Jag är också ursprungligen finskspråkig men gillar att se på Finland genom lite annorlunda ögon, eftersom jag tröttnade på den gråmonotona upplevelsen någon gång under 1990–2000-årtionden, då Apulanta var livets original soundtrack och allt verkade grått och trist. Därför har även jag prenumerat tidvis på Hbl och ÅU. Den allra första prenumerationen skedde år 2013. Dåtidens tidningar har an aning konstig aura, även om de bara är 9 år gamla. De luktar väldigt mycket av trycksvärt. 😉

    Problemet är ändå den stora skaran finlandssvenskar som inte längre vill ha sin papperstidning. Låt oss hoppas att deus ex machina händer.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter