Förflytta dig till innehållet

Isac Elliot och Mikael Gabriel har tät kontakt med sina fans

Isac Elliot och Mikael Gabriel uppträder i Logomo den sjunde december. Pressbild


Den sjunde december klockan 19 kliver artisterna Isac Elliot och Mikael Gabriel upp på scenen i Logomo.
Där blir det en riktigt bra show som förbereds noga, lovar de.
– Vi har bara fyra låtar, men det blir en hel show, vi drar på för fullt. Vi gör aldrig något halvfärdigt, säger Elliot.
Killarna har gjort en del musik tillsammans, senast gav de ut en EP som streamats elva miljoner på Spotify. I somras uppträdde de tillsammans på Ruisrock och nu är det dags för nya turnén Maailman laidalla live 2017 som inleds nu på lördag och går till flera städer.
Artisterna har en nära relation till Åbo – många av Elliots kompisar bor här. Gabriel har uppträtt här flera gånger och Elliot en gång, även då på Logomo.
Finlandssvenske Isac Elliot är snart 17 men har redan hunnit göra flera hitlåtar, den första, ”New way home”, gavs ut år 2013 och seglade upp i toppen på Finlands officiella låtlista. Han har gett ut två album och en EP och gjort konserter i många länder.
Mikael Gabriel är 27 och har varit rapartist sedan 2007. Numera sjunger han också. Han har gett ut fyra album och tre EP:n. Just nu förbereder han sig för att vara domare i X-Factor Finland som sänds på våren. Även han har uppträtt i otaliga konserter.
Den unge kände artisten Robin meddelade i höstas att han tar en paus från artistlivet. Det är inte något de här killarna funderar på – Gabriel vill hålla på tills det slutar vara roligt och Elliot har planer på att göra fler konserter utomlands, bland annat i USA och Tyskland.
Med 450 000 följare på Instagram har Elliot tät kontakt med sina fans, samma gäller Gabriel med 200 000 följare.
Både positiv och negativ feedback ramlar in.
Ett av Gabriels starkaste minnen är när personer sagt att han räddar deras liv. En annan stark upplevelse var när en 26–27-årig man sade att hans musik hållit honom levande så pass länge. Strax efteråt dog han.
Elliot flikar in:
– Våra fans är också roliga, det finns många exempel, bland annat har någon skickat ett kylskåp till mig. De unga gör galna saker, en klättrade några våningar upp längs väggen på ett hotell där jag bodde. Men om vi pratar djupare saker är det väl när jag träffade en flicka i samband med en spelning i Stockholm. Hon grät och sade att hon fått stor hjälp och mycket glädje av min musik efter att ha blivit mobbad.
Förolämpningar, hot och mobbning får de också utstå.
– Men det är bättre att folk mobbar oss än varandra i skolan, det får de gärna göra, vi är beredda på det, säger Elliot.
Ett minst sagt färskt exempel är den kvinna som förföljt Elliot ett bra tag och Gabriel sedan han började uppträda med Elliot.
– Hon kontaktar oss på Snapchat varje dag, jag kan blocka henne 20 gånger på en dag. Hon är hela tiden online, jag tror inte hon gör någonting på vardagarna förutom det här. Hon vet allt. Om det finns en artikel om oss i Sydkorea så hittar hon den direkt och skickar ett citat ur den, säger Elliot.
– Jag undrar hur hon kan ha så många e-postadresser? Man måste ju ha en ny varje gång man gör ett nytt Snapchatkonto, säger Gabriel.
Båda skrattar när de berättar om kvinnan. De har polisanmält ärendet men inget har skett ännu.
Något som diskuterats friskt på nätet är Gabriels Putintatuering, alltså en tatuering av den ryske presidenten han har på benet.
Hur motiverar du att göra en tatuering av Putin?
– Han är lite samma typ som jag, han blir missförstådd och får ta skit. Du ser ju, jag får skit för att jag har en tatuering av honom. Alla hatar Vladimir men han gör ändå det han gör, han gör det han vill för att skydda sin familj och sina vänner. Det handlar inte om politik utan om personlighet.
Elliot inflikar:
– Folk har inget att tala om i Finland då de ännu frågar om det här två och ett halvt år efter att du gjort tatueringen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter