Förflytta dig till innehållet

IS: Politiker kallade Kiuru för en mjölkko som bör slaktas

Erik Sandström/SPT
en skallig man
Sannfinländarnas partisekreterare Simo Grönroos utreder ett fall där partiets fullmäktigeledamot i Haapavesi har kallat familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) för en mjölkko som borde slaktas.

Sannfinländarnas partisekreterare Simo Grönroos utreder ett nytt fall av hatretorik inom partiet. Sannfinländarnas fullmäktigeledamot Ilkka Repo i Haapavesi har på Facebook kallat familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) för en mjölkko som borde slaktas.

Uppdateringen gjordes i oktober i fjol och har senare raderats, men frågan fick ny uppmärksamhet efter att Centerns riksdagsledamot Mikko Kärnä delade en skärmdump på inlägget i sociala medier den här veckan.

— Inte att undra över att många tvekar att ge sig in i politiken när den här typen av beteende normaliseras, skriver Kärnä på Twitter.

Repo är uppställd även i årets kommunalval på Sannfinländarnas lista. Partiets ordförande Jussi Halla-aho anser att Repos skriverier inte är rumsrena.

— Frågan utreds enligt våra normala processer, säger Halla-aho till Ilta-Sanomat.

Partisekreterare Simo Grönroos fördömer också inlägget.

— Det är en osaklig kommentar. Vi måste göra klart för honom att det här inte är partiets linje och överväga disciplinära åtgärder, säger Grönroos.

Repo själv ångrar inte sina skriverier.

— Jag ber inte om ursäkt för att jag har kallat Kiuru för en mjölkko. Det var tvärtom väl formulerat då syftet var att kritisera mjölkandet av pengar till EU, säger Repo till Ilta-Sanomat.

Dela artikeln

2 kommentarer: “IS: Politiker kallade Kiuru för en mjölkko som bör slaktas

  1. Jörgen Lindroos skrev

    Hm… Ilkka Repo är förutom att han är politiker, även lärare…..

  2. Paul Lindberg skrev

    Var dröjer riksåklagaren? Beror det på att minister
    Kiuru tillhör majoritetsbefolkningen? Osmakligt….

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *