Förflytta dig till innehållet

Invånare i Dalsbruk förbryllade över fällda hasselbuskar i Hasselbacken – ”Ska vi behöva byta namn på det här området nu?”

Emilia Örnmark
Små stubbar av fällda buskar
I Hasselbacken i Dalsbruk har hasselbuskar fällts på ett område där en deltaljplaneändring väntar på godkännande. Kommunen säger att det handlar om en kommunikationsmiss.
I Hasselbacken i Dalsbruk, alldeles intill havet, fortsätter planeringen av ett nytt bostadsområde. Saken är långt ifrån klar – planförslaget är fortfarande under beredning hos Kimitoöns kommun. Det tänkta bostadsområdet…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Invånare i Dalsbruk förbryllade över fällda hasselbuskar i Hasselbacken – ”Ska vi behöva byta namn på det här området nu?”

  1. johan sundqvist skrev

    Hasselbackens namn kommer nog att bli kvar. Som tekniska chefen Oscar Lindblad säger, det har skett ett mänskligt misstag, man kan fråga sig, har inte Santala, Kaarte någonsin gjort ett enda misstag. under mina 69 år har jag gjort många misstag, försökt rätta till det. Jag är uppfödd i Dalsbruk, jag känner mycket bra till området. De som bor på på övre sidan av Sabelsvägen/Dragsedevägen skulle aldrig ha fått att bygga där, skrytbyggen med stora glas, stora fönster på verandorna. När man kommer med båt söder ut ifrån på Falköfjärden, lyser era så kallade skrytbyggen flera kilometer ut mot Storsundet. Inte är jag så naiv, några hasselplantor skulle hindra fåglar att vistas där, kakka prat, men som sagt, vill man bromsa utvecklingen i Dalsbruk, hela Kimitoöns kommun. Trivs man inte i Kimitoöns kommun så är det bara att flytta till en annan kommun, men jag vågar säga, stanna kvar, allt blir nog bra. Till slut, vi bor i ett demokratiskt samhälle, alla har rätt att säga sina åsikter.
    Johan Sundqvist
    Dragsfjärd

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter