Förflytta dig till innehållet

Inter värvade ung men erfaren Lahtimittfältare

Aleksi Paananen. Foto: FC Inter


FC Inter har påbörjat lagbygget inför nästa års säsong. 25-årige Aleksi Paananen är klubbens första nyförvärv. Nytillträdda Inter-bossen José Riveiro beskriver Paananen som ett utmärkt alternativ på det centrala mittfältet.
– Paananen är en av de spelare som direkt fångar uppmärksamheten. Han är en komplett och balanserad spelare, som är bra i alla spelmoment. Dessutom tar han plats i stället för att stå och vänta på bollen, säger Riveiro.
Paananen, som kommer från Siilijärvi, debuterade i ligan redan som 17-åring år 2010, då för Kuopion Palloseura. Efter fem säsonger i KuPS och fyra i FC Lahti kan han nu stoltsera med ett saldo på 228 ligamatcher.
De senaste sex säsongerna har han varit ett standardnamn i startelvan. I ett pressmeddelande säger sig Paananen nu se fram emot nya utmaningar.
– Inter har en ny coach och en klar tanke om verksamheten. Jag har en bra känsla för det här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter