Förflytta dig till innehållet

Inters petade chefstränare John Allen får ansvar för div 3-laget

John Allen. Foto: Fredrik Häggman


I oktober meddelade Inter att John Allen ersätts av HJK:s Jose Riveiro som chefstränare till nästa säsong.
Nu berättar klubben att John Allen och hans assisterande tränare Kari Virtanen blir tränare för Inter 2 som spelar i division 3. Virtanen kom till Inter i samma veva som John Allen blev befordrad till chefstränare, då Fabrizio Piccareta sade upp sig från sin tränarpost.
Inters sportchef Vesa Mäki beskriver tränarrockaden som ett sätt att utveckla reservlagserksamheten. Målet är att stiga till division 2.
– Steget från A-juniorerna till ligalaget är för stort. De unga pojkarna måste få spela herrfotboll då de är redo för det fysiskt och psykiskt. Därför har nästan alla ligaklubbar reservlag i division 2 eller 3. Reservlaget ska vara en väg från juniorlagen till ligan.
John Allen har arbetat med Inters juniorverksamhet innan han blev chefstränare i klubben. Kontraktet med honom och Virtanen är ett år långt.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter