Förflytta dig till innehållet

Inter värvar årets spelare i finska ligan 2017

Filip Valencic. Pressfoto.


Slovenen Filip Valenčič återvänder till den finska ligan, där han valdes till årets bästa spelare 2017. Valenčič, som kan spela både som offensiv mittfältare och som anfallare, har skrivit på ett ettårigt låneavtal med FC Inter.
Valenčič kommer närmast från norska Stabæk. Han kom till Finland 2016 och har spelat för både PS Kemi och HJK.
2017 gjorde han åtta mål på 17 matcher för PS Kemi. Efter att HJK köpt honom halvvägs genom säsongen gjorde han ytterligare sju mål. Det gav honom en andra plats i skytteligan.
Valenčič såldes till Stabæk under pågående säsong 2018, men speltiden begränsades till sex matcher. Inters nytillträdda chefstränare José Riveiro har tränat Valenčič under sin tid i HJK och säger i ett pressmeddelande att han är väldigt nöjd med förstärkningen.
– I det här skedet av karriären behöver han en klubb där han får speltid. Samtidigt är vi i behov av en anfallare. Det här är en bra möjlighet för oss båda. Valenčič är en anfallare som kan spela på topp, som offensiv mittfältare eller på kanten. Han för med sig nya egenskaper till laget, säger Riveiro.
Filip Valenčič är 27 år gammal och har representerat Sloveniens landslag på juniornivå.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *